Ogier Headquarters

SCROLL DOWN
SCROLL DOWN
SCROLL DOWN
SCROLL DOWN
SCROLL DOWN
SCROLL DOWN
SCROLL DOWN
SCROLL DOWN

OAG designed, shipped and installed three impressive atria in Ogier’s new Jersey HQ.

Ambitious plans were put in place when the architects at Orms designed a new building for the Jersey-based legal firm Ogiers. It was to be a long, narrow structure with three separate atria as you move through the space – the kind of challenge we relish at OAG.

Ogier’s purple, blue, green and red brand colours bring a bright and brilliant touch to the glazing that we installed, with the glass balustrades on each level a different colour. We used coloured interlayers in the glass to match the company’s branding and this augments the building’s unique feel.

Beneath the atria roofs, shading was required and at first we considered a system of glass fins. However, a lighter and more elegant solution was to use sets of aluminium Texo fins wrapped in an open weave fabric. The optical effect when you look up lends another layer of texture to this fascinating project.

Logistical planning proved crucial. A scale model of the piece was built in our UK office so we could see how it would come together on site. Then we had all the components made, boxed and shipped to Jersey, where our installation team was ready to build the atria. It went like clockwork!

  • Location: St Helier, Jersey
  • Architect: ORMS
  • Main Contractor: Camerons


Accreditations

WordPress Lightbox Plugin