White Hart Lane Station

SCROLL DOWN
SCROLL DOWN
SCROLL DOWN
SCROLL DOWN
SCROLL DOWN
SCROLL DOWN
SCROLL DOWN
SCROLL DOWN
SCROLL DOWN

A few moments away from Tottenham Hotspur Stadium, comes the new-look White Hart Lane Station, the new station entrances to the London Overground Station provides quicker and easier access for local commuters.

OAG’s project scope entailed the design fabrication of the ground floor, including both internal and external work.

Installing an external ground floor façade and double-glazed curtain walling system with blast resilient screens to the unheated/naturally ventilated station, East Concourse Building. Using capped mullion/transom system, meeting blast loading and other performance requirements.

The internal work to the ground floor area consists of a 1800mm high stainless steel and glass balustrade, comprising of bespoke galvanised support system covered in stainless steel flashing with stainless steel architectural top channel.

In Addition to this a 1100mm high stainless steel and glass balustrade was installed to Level 1 Lift Landing within the station, comprising again of bespoke galvanised support system covered in stainless steel flashing with architectural stainless steel hand rail.

Lastly a bolted glass parapet topper screen was installed, comprising of stainless steel box posts, 1800mm from platform level with diffused glass interlayers.

We thoroughly enjoyed working with Taylor Woodrow and TFL on this project and hope to work with them again in the future.

To find out more about OAG projects visit oag.uk.com/projects

  • Location: White Hart Lane, Tottenham, N17
  • Main Contractor: Taylor Woodrow
  • Architect: Fereday Pollard Architects Ltd
  • Client: Transport for London


Accreditations

WordPress Lightbox Plugin