Sony’s European Headquarters

SCROLL DOWN
SCROLL DOWN
SCROLL DOWN
SCROLL DOWN
SCROLL DOWN
SCROLL DOWN
SCROLL DOWN

A superb, glass-roofed atrium with atrium walkway and bespoke window designs – efficiently installed by OAG.

When the electronics and entertainment giant Sony refurbished its European HQ, the company wanted to enclose a courtyard to create a breakout area for staff with a free and light atmosphere, where creative thinking would thrive.

Working once again with architects Morey Smith, OAG developed a bespoke roof and glass wall, with narrow-profile steel rafters supporting silicone bonded double-glazed frames. To ensure that the glass would shine as the key feature, rather than the supporting structure, an innovative solution was designed with the structural engineers at Adams Kara Taylor to brace the roof supports to the vertical walls.

A glass-floored atrium walkway was added, along with a variety of recessed and projecting pod windows on the main building. These give the space a slightly random feel, playing with the natural light in a unique way.

Extra structural support was put in place so that the protruding glass windows could be bonded and cured.

To limit the amount of crane time required, we installed a temporary running gantry above the working area. From the gantry we fitted most of the roofing and a crane was only required for four weekend visits.

  • Location: Great Marlborough Street, London
  • Architect: Morey Smith
  • Main Contractor: Faithdean Construction


Accreditations

WordPress Lightbox Plugin